Wednesday, December 29, 2010

Abang is Six

Aidiin turned 6 on August 14th this year. No longer the baby in the family, he now prefers to be addressed as Abang, whenever possible and appropriate.



Before 2010 comes to an end and before I totally forget to blog about it (like his birthday last year *blush*), let me jot down my thoughts and observations regarding the birthday boy.

I would say his biggest achievement this year would be his willingness to try and fast during the recent Ramadhan. His first attempt to fast full day and he managed to complete the entire month. Syukur syukur to Allah... His perseverance and accomplishment definitely exceeded my expectations. Next year's Ramadhan's goal, insyaAllah, would be to follow Ayah to the masjid for terawih prayers.

He has started performing his prayers daily; voluntarily, Alhamdulillah. Tapi still kena regularly remind and monitor-lah. Sebab sometimes Ibu agak musykil cemana solat 4 rakaat boleh di-complete-kan dengan begitu cepat sekali... :P

He simply adores his little brother, Le Petit Pwince Nuaym, and the feelings are mutual. Nuaym would shrieeeek in delight at the sight of his Abang. And Abang literally makes Adik LOL. They also share a common interest as you can see. Talk about bonding...



Aidiin's relationship with his elder sister is somewhat love-hate-love. Bila time gaduh, memang masing-masing takmo mengalah. Grrrr. But bila time (sangat) baik, I would be in disbelief at the level of 'kamceng'-ness between the two. It makes my blood go upstairs when the argue and fight, but at the same time it worries me when they don't. :P Apasal senyap je??? Apa agaknya projek budak dua orang tu??? Fenin fenin.



I think he has a tough job being the middle child. Not only does he need to be a good and obedient Adik to his sister but he also needs to be an exemplary and great Abang to his little brother.

This year, he was entrusted with several leader positions at his school. He was elected Captain for Team IQ (aka Yellow team) during his school's Sports Day last October. He was also chosen to lead/recite the Doa Pembuka Majlis, to which his schoolmates "Ameen"-ed to dengan penuh bersemangat. :)

We had the usual birthday do at his school, but we did the party thingy five days earlier due to his birthday falling in the month of Ramadhan this year. Even though it was an in-advanced celebration, I noticed that it was still very the meriah and kecoh all the same.

I should tell you this (ehem! ehem!)... For this year's party, his customized favors were DIY by moi. Not too bad, eh?? ;)



Tomorrow will be his last day at his current school. Bye Bye Sals@biil@ and Hello SK & KAFA. In fact, his Year 1 orientation at the SK will be held on this coming Friday. Dah nak jadi murid Tahun 1 dah anak teruna ku ini. *sigh*

Some other (random) captured moments...



Happy 6th Birthday to you, Abang. May you grow up to be a righteous and successful Muslim, both in this world and in the next. May Allah guide me and grant me patience to nurture and raise you and your siblings in the way that is most pleasing to Him. Ibu, Ayah, Kakak & Adik love you lots and lots.


Oh and one more thing, Selamat Menempuh Alam Persekolahan 'Big Boy' di SK and KAFA!! May Allah make it an easy transition for him (and for me!!) Gosh... I am nervous banget just thinking about it.

p/s: Notice the 'theme' for last year's and this year's entry? Yup, he has DEFINITELY outgrown his Th0mas the Tank Engine era. :)

Relevant reads:
- 5th birthday, 4th birthday, 3rd birthday, 2nd birthday, 1st birthday


Monday, December 06, 2010

Doa Awal Tahun

Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.

Doa Awal Tahun




Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia. Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

Doa Akhir Tahun

Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata: "Hampalah kami di sepanjang tahun ini".

Doa Akhir Tahun




Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka. Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu. Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Friday, December 03, 2010

Peek-A-Boo

Yoooohoooooo... Are you (still) there???
 

Copyright © Scrapbooks and More 2013 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.