Friday, August 08, 2008

Say My Name




Aidiin wrote out his name in full for the first time after I taught him how to spell 'Muhammad' and 'Najmi'. He had memorized them after 2 sessions of repeat-ikut-Ibu, and could spell them correctly on his own since then. Yayyy for the clever boy!! :)

I am very proud of him (can you tell?? hee hee hee). Before this he only remembers how to spell 'Aidiin'.

Tapi lepas tu dia start lukis gambar Thomas Si Kereta Api merata-rata. And insisted that I take pictures of his 'masterpiece'. Hmmmpph.





Nak marah pun tak jadi bila tengok cheeky face ini. *sigh*






Lately, he's been showing interests in babies and telling me about his friends' younger siblings.

"Aliff, kan, dia ada babyyyy... Nama baby dia Qistina."

"Aidiin nak baby ke?"

"Nak!! *smiles cheekily* Aidiin nak baby... urm... boy!"

"Kakak nak baby girl!!!!" <---- menyampuks="menyampuks" nowhere="nowhere" of="of" out="out" sofea="sofea">

"Okay-lah, Aidiin pun nak baby girl-lah."

"Betul ke?? Okay, esok kita pegi kedai, kita beli baby girl."

"Taaaak, bukan beli. Nanti perut Ibu pecah, dia ada baby-lah."

*speechless*


Is it time?? I wonder...


11 comments:

mamarawks said...

eiiii... aku cubit jugak budak neh!!

Aura ibu yg tgh proud dapat kurasai dgn ketaranya hhehehe...

hah!! aidiin & kakak sofea dah kasik hint tuh.. apalagi beebuuhhh!!

wink* wink*

butterflutter said...

Petanda lah tuuu....bila lagi..heh..heh..heh...

Baru I tahu full name anak bujang you. Pandai Aidiin tulis.

Hannah kalau nampak huruf 'H' dia kata nama dia lah tu. Sarah currently nak tukar nama ke 'Annika' la pulak.

Gart the Blue said...

yikes!

cantiknya tulisan dia for a boy yet-to-be-5 .. eh, dia kan sebaya dengan adani? and both their names have the same letters ..

is it time ? err today's a great eight-ish day to have a birthday. too late eh?

OndeOnde said...

hehehehe!!!! Muhammad Aidiin Najmi yang cheeky and smart!!

Ayah Ibu can now start errr...heating the oven to bake another cake!! :D

I believe when a child is ready for the younger sibling(s), when the time really comes, they will enjoy immensely...ingat lagi Fathini masa mula2 bawak balik Faeqah from the hospital..she was just 18 months...she jumped and jumped and cried her eyes out for hours!!!! an early sign of sibling rivalry..feeling that she wouldn't get ummi's full attention anymore..sekarang baru sebok nak adik..sorry lah..dah tutup kedai :p

famyGirl said...

mamarawks: hahaha ibu dia dah cubit dia dah malam tu sebab naughty conteng buku sekolah kakak. terbawak-bawak dia dengan masterpiece dia tu :P

mdm gart the baker: he's 3+ lah :) next week dia akan jadi big boy 4-years-old ;)

butterflutter: petanda ke? diorang dah bagi 'approval' kan? hee hee. dari mana pulak datang nama annika ni? :)

famyGirl said...

ondeonde: *cough* errr... ye, oven dah berkarat, empat tahun tak guna :P

i think for our case, sibling rivalry masa zaman baby tak terasa sangat since ada age gap yang agak obvious between them. tapi sekarang dah besar camni, ada je nak berebut, bertengkar, bergigitan, berteriak, berketuk-ketuk, bercubit. a never ending love-hate relationship. cannot imagine if ada a 3rd little person time-time 'berperang' camtu.

ery kumagai said...

aidiin rambut baru yeh? mcm tersusun rapi gitu. comellness ever!

yayye for aidiin good boy clever boy.

lps ni mommy aidiin bersiap sedia lah untuk session baby in da house again. hehe..best tuuu

atiza said...

ye..ye..dah sedia..
bila lagi nak geng wif me..

baru la rasa berbaloi beli mini bus :)

zan said...

aiyahhh sudah hilang i punya comment :P

Aidiin mmg budak pandai, just like the sister..but what happen to his hair lah? so kontot..u potong ker?

Ibu, tak lama jer lagi nak Jan 09, so meantime boleh panas2 kan oven itu hehehe..

mosh said...

ye! silalah buat anak malam ini ahahaha!

famyGirl said...

ery: rambut dia baru kena potong masa amik gambar ni :)
a baby in the house? kena mentally prepared dulu hahahaha

atiza: geng wif u?? did i miss something???? *goes to check atiza's blog*

zan: rambut dia uncle barber yang potong. pendek-kontot sebab dia tak reti duduk diam. asyik wriggle geli sini, geli sana.

mosh: amboi, amboi! :P

 

Copyright © Scrapbooks and More 2013 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.